Op 9 september, na de show bij de Raduno Mondiale, is tijdens de vergadering met de SABI Internationale gekozen voor 4 bestuursleden van de aangesloten zusterverenigingen. Wij zijn blij dat de Bracco Italiano Club gekozen is als bestuurslid van de SABI internationale en daarmee ons ras mag vertegenwoordigen op dit internationale niveau. Het doel van SABI Internationale is het voortbestaan van het ras in exterieur (rasstandaard) en oorspronkelijke gebruiksdoel te waarborgen. Een doel waar wij als BIC volledig achter kunnen staan!

?????

In het weekend van 8, 9 en 10 september was de Bracco Italiano Club vertegenwoordigd bij de 3e Raduno Mondiale georganiseerd door de SABI, onze Italiaanse zustervereniging. Een geweldig evenement waar bij de show op zaterdag een onvoorstelbaar aantal van 229 bracco’s deelnamen. Met trots hebben wij ons land vertegenwoordigd en droegen we de Nederlandse vlag door de straten van Arezzo.

???????

Familiedag!!!!!!

Op 29 oktober aanstaande organiseert de Bracco Italiano Club weer een familiedag.

We verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats van De Steengroeve, Industrieweg 24, 4861 PR te Chaam.

Na eerst een wandeling met de honden in de omgeving gaan we BBQ’en. Ook de Bingo zal niet ontbreken.

De kosten voor de BBQ is €22,50 pp. en voor kinderen €13,50.

U kunt zich opgeven via . Eventuele dieet wensen kunt u hierbij ook doorgeven.

Graag betalen op: Bracco Italiano Club, rekening, NL75 INGB 0008 169519, onder vermelding van naam en hoeveel personen.

We zien u graag en maken er een gezellige middag van, tot 29 oktober!!!

Bestuur Bracco Italiano Club

Na vele jaren in Ahoy, was de Dogshow Rotterdam nu een buitenshow geworden. En natuurlijk schreef Sonja haar Vento in. 

Het was heel gezellig om de show buiten te hebben, volgens Sonja, met de vele tentjes om de ringen.

Vento werd beste van het ras, zogezegd "Best of Breed", afgekort BOB. (Helaas waren er slechts 2 bracco's ingeschreven.)

In de namiddag mochten ze, Vento met zijn vaste voorbrenger Priscilla, naar de erering voor de verkiezing beste van rasgroep 7. Op dat moment kwam de regen echt met bakken naar beneden, echt wolkbreuken. En ondanks dat Vento er totaal geen lol meer in had, bleef hij toch enorm zijn best doen.

Hij werd geselecteerd bij de laatste zes, die nogmaals door de ring mochten, en toen tot de grote verbazing van Sonja, mocht Vento naar de hoogste plaats. Vento werd 1e in de rasgroep. Net als zijn eigenaar Sonja, is de BIC enorm trots op het Deense ventje, die met zijn pas zestien maanden het al zo goed doet op shows.

Van harte gefeliciteerd.

 

Zet hem in je agenda, 24 juni 2023. Dan gaat om 19.00 uur de inschrijving open voor de Standaard Jachthondenproef op 2 september open. Dit is de proef die we als Bracco Italiano Club samen met de Heidewachtel organiseren. Net als ieder jaar willen we dat er zo veel mogelijk Bracco Italiano’s mee doen. Voor deze proef is het wel erg aan te raden dat je getraind aan de start verschijnt. Wie weet zien we elkaar daar die dag en gaan we net als vorig jaar met de prijzen vandoor. Inschrijven kan op de site van Orweja, nadat je een profiel hebt aangemaakt voor jezelf en je hond. Mocht je nou vragen hierover hebben, stuur dan een mail naar jachtcommissie@braccoitaliano.. We helpen je graag op weg.

 

Rommert Hazenberg, met recht een erelid! Na vele jaren van vrijwillige inzet en een gepassioneerd rasvertegenwoordiger in binnen- èn buitenland, is hij gisteren verrast met het erelidmaatschap.

Gefeliciteerd en grote dank voor je tijd en toewijding al die jaren aan de Bracco Italiano Club

Een zonovergoten dag met een record aantal van 38 inschrijvingen. Een aantal dat we in iedere geval sinds jaren niet meer gehaald hebben. Alle klassen waren vertegenwoordigd, er kwamen meer dan of 10 bracco’s uit het buitenland (Duitsland en België) en ook waren er zelfs 5 jongste pups ingeschreven. Kortom we konden het publiek van het Italië Event wat bieden als het ging om onze rasvertegenwoordiging.

De winnaar van de KCM, als Best of Breed en daarmee tevens Clubwinnaar ’23, is geworden “Olympos il mio eolo Dio del Vento”, roepnaam Vento van Sonja Weber. Tweede werd als beste teef, “Miss Fine Filii Artemesias”, roepnaam Fien van Ageeth Kuinder.

Beide nogmaals van harte gefeliciteerd. Voor een compleet (foto)verslag van de uitslagen verwijzen we graag naar de komende Trotto. Graag weer tot volgend jaar, tot ziens bij Kasteel De Haar.

Zaterdag 3 juni 2023 - Kampioenschapsclubmatch BIC

Locatie: Italië Evenement

Kasteel De Haar

Kasteellaan 1

3455 RR Utrecht

 

Keurmeester: Gerard Mensink

 

We hebben een prachtig aantal van 38 inschrijvingen!
Wat zou het leuk zijn als we ook jou, liefhebber van ons prachtige ras kunnen verwelkomen.
Je vindt ons op plek 707 op het evenement (net als vorig jaar).

 

We starten om 12:00 uur met de keuringen.

 

Het is een flink eind lopen van het parkeerterrein naar onze showring en het is een drukbezocht evenement, houd daarmee rekening als je langs wilt komen.

 

Hopelijk tot ziens!

Tot onze spijt hebben wij in het afgelopen jaar 2022, door allerlei omstandigheden, geen clubblad kunnen laten drukken.

Zoals u weet is Erna eind 2021 gestopt met de redactie van ons clubblad, na jaren te hebben gezorgd voor een perfect clubblad met veel informatie en weetjes over alles en iedereen.

In 2023 gaan wij zorgen dat de Il Trotto weer vier keer per jaar op uw deurmat valt, met informatie over de club, haar activiteiten, en natuurlijk alle publicaties die door de leden worden aangeleverd.

De eerste Il Trotto die eind maart/begin april verschijnt, zal tevens een overzicht weergeven over het jaar 2022, dus extra dik met hopelijk veel leesplezier.

Tevens willen wij alle leden vragen of zij nog leuke suggesties hebben voor het invullen van de Il Trotto.

Binnenkort valt hij weer op uw deurmat,

 Ons clubblad Il Trotto.

Op 17 september mocht de BIC een Kampioens Veldwedstrijd organiseren in de velden rond St. Annaland.

Er was veel wild en 2 kwalificaties. Keurmeester Eric Mulders kende aan Tuur met voorjaagster Katty Houtmeyers een 1e ZG toe en een 2e G aan Jessie met voorjager Fred van Marion. Van Harte Gefeliciteerd beide!

De BIC dankt Arne van Vossen dat we deze wedstrijd in St. Annaland mochten organiseren.

Afgelopen 10 september was er de SJP van de Heidewachtel, waar ook Bracchi aan mee kunnen doen.

 

Catherine Hededam met Luigi en Yvonne van der Zanden met Seph durfden het aan. 

In totaal 53 honden kwamen aan de start. Er waren in totaal maar 9 diploma’s, 4 x C diploma en 5 x B diploma. 

 

Catharine Hededam met Luigi haalde een B diploma en was 3e met haar punten.

Yvonne van der Zanden met Seph haalde een C diploma en werd 2e met haar punten.

Een prachtig resultaat !!!!!

 

Namens het bestuur van de BIC nogmaals van harte gefeliciteerd!

Het was raak in Aardenburg: op de laatste wedstrijddag van het seizoen wist Icarus del Tognolo een fazant te tonen.

Na een fantastische 1ste beurt en voor hond en voorjager moeilijke omstandigheden, beloonde keurmeester Walter Klijssen in de 2de beurt de combinatie met een welverdiende 1ste ZG (1 MB).

Savio du Clos des Petites Vignes (Savio) van Sonja Weber is in Parijs, tussen de top uit Italië, Beste van het Ras en Europees Kampioen 2022 geworden.

Op de foto zien jullie hem met Sonja Weber en showster Priscilla van Oosten.

 

Het bestuur van de BIC en alle leden feliciteren Sonja en Savio met deze uitzonderlijke prestatie.

Gisteren (vrijdag 8 april) bij de veldwedstrijd te St. Annaland, georganiseerd door de Bracco Italiano Club, behaalde Dea van Brigitte de Vries haar 1e ZG

Het bestuur van de BIC feliciteert Brigitte met deze prachtige prestatie.

Afgelopen zaterdag, 5 maart, heeft Cosa con Caccia van ‘t Raedthuys(Vita) met voorjaagster Linda de Koning in haar eerste Jeugd veldwedstrijd de kwalificatie 2e ZG behaald!!!!!!

Het bestuur van de BIC feliciteert Linda met deze prachtige prestatie.

Je kunt deze Club Pet tijdens alle evenementen en wandelingen die de BIC organiseert voor € 7,50 kopen. Maar je kunt de pet ook bestellen.

De verzendkosten voor één pet bedragen € 3,00. Met track & trace € 4,35.

Bestellen kan door overmaking van het bedrag naar IBAN NL72 INGB 0008 1695 19 ten name van Bracco Italiano Club, onder vermelding van "BIC Pet".

 

 

Om te laten zien dat je lid bent van de Bracco Italiano Club, kun je mooie witte vinyl autoruitstickers bestellen.

 

Wellicht nog belangrijker is, om hulpdiensten opmerkzaam te maken, dat er bij een ongeval een of meerdere honden aan boord kunnen zijn.

Een en ander zodat zij niet alleen jou maar ook je hond(en) hulp bieden. 

 

De stickers zijn te koop voor € 5,- per stuk en je kunt ze kopen bij alle BIC evenementen.

Per email bestellen kan natuurlijk ook, maar dan komen er wel € 1,- aan portokosten bij.

Stuur in dat geval een email naar  en vermeld het aantal, je naam, adres, postcode en woonplaats.

 

Je kunt het verschuldigde bedrag overmaken naar rekeningnummer NL72 INGB 0008 1695 19 t.n.v. Bracco Italiano Club met vermelding van BIC stickers.

De oorsprong van ons favoriete hondenras, de Bracco Italiano, ligt in Italië en daar wonen dan ook de meeste honden van dit ras. Toch komt het helaas vaak voor dat Italiaanse baasjes van hun lieve viervoeter af willen. Dat kan verschillende redenen hebben; broodfokkers, jagers die hun wat oudere honden niet meer inzetten voor het werk en er zijn eigenaren die zich hebben verkeken op de specifieke eigenschappen van het ras, zoals de grootte, de noodzaak om veel te wandelen, maar ook de woonsituatie kan minder geschikt blijken.

 

Een groepje mensen in het noorden van Italië hebben zich het leed van deze honden aangetrokken en hebben samen een organisatie opgetuigd om deze honden te redden uit hun situatie en een nieuw liefdevol huis voor hen te vinden. Deze groep, bestaande uit Chiara, Debora en Paolo, is terug te vinden op de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue”.

 

Zij laten de honden overkomen naar hun huizen in noord-Italië, daar worden de honden verzorgd, medisch onderzocht, zonodig gesteriliseerd of ondergaan andere noodzakelijke medische behandelingen. De honden wonen in hun huizen en zijn dus niet in kooien of schuren ondergebracht.

Al deze activiteiten worden door Chiara, Debora en Paolo zelf uit eigen zak betaald.

 

Vervolgens wordt via Facebook het “gouden mandje” gezocht. Voordat een hond definitief geplaatst wordt, krijgen de aspirant-eigenaren thuis bezoek van een vrijwilliger van de organisatie, die komt beoordelen of de hond in een wenselijke situatie terecht komt.

 

In “Il Trotto” nummer 2 van dit jaar was een artikel afgedrukt over Zelda, een 9-jarige Bracco Italiano uit Calabria (het diepe zuiden van Italië), die door Miranda & Kevin uit Noord-Brabant is geadopteerd. De redactrice van ons clubblad, Erna Meijer en onze penningmeester Peter Broer, waren aanwezig bij de overdracht van Zelda aan haar nieuwe baasje in de buurt van Milaan. Daar zagen zij met eigen ogen welk goede, onbaatzuchtige en liefdevolle werk Chiara, Debora en Paolo doen. Het was toen dat Erna besloot om de organisatie te gaan steunen met een financiële bijdrage en inmiddels hebben zich al veel mensen in Nederland hierbij aangesloten. Sommige doneren een maandelijks bedrag (vanaf 5 euro), anderen doneren eenmalig een bedrag.

 

Dit mooie initiatief van Erna is de Bracco Italiano Club in Nederland niet ontgaan en het bestuur heeft daarom unaniem besloten om dit jaar 1 euro per betalend lid te doneren aan dit prachtige initiatief.

Wil je dit initiatief steunen, dan kun je de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue” liken & delen. Maar natuurlijk zou het nog mooier zijn om ook een donatie te doen, maandelijks of eenmalig. In dat geval kun je contact opnemen met Erna Meijer, via email ; zij zal je vragen beantwoorden en je verder op weg helpen.

 

Namens de Bracco Italiano Club danken wij je voor je steun.

De nieuwe Il Trotto is weer onderweg naar de leden. De Jeugd wereldkampioen Savio van Sonja Weber is tevens de winnaar van de fotowedstrijd. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

trotto3 2018 600px

20130421 wandeling

Op zondag 23 september organiseert de BIC de Herfstwandeling.

Dit keer gaan we wandelen in losloopgebied Herperduin.

We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Kriekeput,
Schaijkseweg 3a
5373KL Herpen

 

 

Deel op sociale media: