Op Zondag 31 Oktober 2021 organiseert onze club haar jaarlijkse familiedag met BBQ.

Dit jaar is wederom gekozen voor de locatie; Pannenkoekenhuis “De Steengroeve” Industrieweg 24. Chaam. Wij kiezen wederom voor deze locatie omdat wij hier ook binnen kunnen zitten met de honden.

Wij verzamelen op de parkeerplaats van de Steengroeve, waar wij uiterlijk om 11.00 uur vertrekken voor een prachtige wandeling door de Chaamse bossen.
Na afloop van de wandeling komen we samen in de “DE BLOKHUT” van de Steengroeve voor een heerlijke BBQ met gratis Consumpties.
Met ook dit jaar een super Bingo !!!!!!! Met leuke prijzen.


Aanmelden voor de Familiedag kan tot uiterlijk woensdag 27 oktober a.s. !!!!!

De kosten bedragen € 7,50 p.p. voor leden en geregistreerde gezinsleden.
Voor niet leden bedraagt de bijdrage € 25,00 p.p. (deze prijs is inclusief BBQ en consumpties)

Wij willen iedereen vriendelijk verzoeken bij aanmelding de eigen bijdrage over te maken op rekening BIC IBAN NL72INGB0008169519, onder vermelding familiedag 2021 én het aantal personen dat deelneemt.


Nog geen lid van onze Bracco Italiano Club ?????? Meld je dan snel aan.


Als je nu lid wordt van onze Bracco Italiano Club, bieden wij je tot 31 december 2021 een korting aan van 50% op de contributie.
Lidmaatschap € 16,25 p.p.
Gezinslid € 5,00 p.p.

Let op; je kunt dan ook tegen bovenstaande voorwaarden deelnemen aan onze familiedag.

P.S. Wij zijn vanwege omstandigheden wat laat met deze vermelding voor onze Familiedag, maar hopen desondanks op een grote opkomst.

Jij komt toch ook !!!!!!!!!!

De nieuwe Il Trotto ligt bij de drukker en zal binnenkort op jouw mat vallen.

Op de cover tref je een foto compilatie van de jaarlijkse clubmatch op kasteel De Haar aan.

Wij wensen jullie veel leesplezier.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur BIC

Je kunt deze Club Pet tijdens alle evenementen en wandelingen die de BIC organiseert voor € 7,50 kopen. Maar je kunt de pet ook bestellen.

De verzendkosten voor één pet bedragen € 3,00. Met track & trace € 4,35.

Bestellen kan door overmaking van het bedrag naar IBAN NL72 INGB 0008 1695 19 ten name van Bracco Italiano Club, onder vermelding van "BIC Pet".

 

 

Om te laten zien dat je lid bent van de Bracco Italiano Club, kun je mooie witte vinyl autoruitstickers bestellen.

 

Wellicht nog belangrijker is, om hulpdiensten opmerkzaam te maken, dat er bij een ongeval een of meerdere honden aan boord kunnen zijn.

Een en ander zodat zij niet alleen jou maar ook je hond(en) hulp bieden. 

 

De stickers zijn te koop voor € 5,- per stuk en je kunt ze kopen bij alle BIC evenementen.

Per email bestellen kan natuurlijk ook, maar dan komen er wel € 1,- aan portokosten bij.

Stuur in dat geval een email naar webmaster@braccoitaliano.nl en vermeld het aantal, je naam, adres, postcode en woonplaats.

 

Je kunt het verschuldigde bedrag overmaken naar rekeningnummer NL72 INGB 0008 1695 19 t.n.v. Bracco Italiano Club met vermelding van BIC stickers.

De oorsprong van ons favoriete hondenras, de Bracco Italiano, ligt in Italië en daar wonen dan ook de meeste honden van dit ras. Toch komt het helaas vaak voor dat Italiaanse baasjes van hun lieve viervoeter af willen. Dat kan verschillende redenen hebben; broodfokkers, jagers die hun wat oudere honden niet meer inzetten voor het werk en er zijn eigenaren die zich hebben verkeken op de specifieke eigenschappen van het ras, zoals de grootte, de noodzaak om veel te wandelen, maar ook de woonsituatie kan minder geschikt blijken.

 

Een groepje mensen in het noorden van Italië hebben zich het leed van deze honden aangetrokken en hebben samen een organisatie opgetuigd om deze honden te redden uit hun situatie en een nieuw liefdevol huis voor hen te vinden. Deze groep, bestaande uit Chiara, Debora en Paolo, is terug te vinden op de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue”.

 

Zij laten de honden overkomen naar hun huizen in noord-Italië, daar worden de honden verzorgd, medisch onderzocht, zonodig gesteriliseerd of ondergaan andere noodzakelijke medische behandelingen. De honden wonen in hun huizen en zijn dus niet in kooien of schuren ondergebracht.

Al deze activiteiten worden door Chiara, Debora en Paolo zelf uit eigen zak betaald.

 

Vervolgens wordt via Facebook het “gouden mandje” gezocht. Voordat een hond definitief geplaatst wordt, krijgen de aspirant-eigenaren thuis bezoek van een vrijwilliger van de organisatie, die komt beoordelen of de hond in een wenselijke situatie terecht komt.

 

In “Il Trotto” nummer 2 van dit jaar was een artikel afgedrukt over Zelda, een 9-jarige Bracco Italiano uit Calabria (het diepe zuiden van Italië), die door Miranda & Kevin uit Noord-Brabant is geadopteerd. De redactrice van ons clubblad, Erna Meijer en onze penningmeester Peter Broer, waren aanwezig bij de overdracht van Zelda aan haar nieuwe baasje in de buurt van Milaan. Daar zagen zij met eigen ogen welk goede, onbaatzuchtige en liefdevolle werk Chiara, Debora en Paolo doen. Het was toen dat Erna besloot om de organisatie te gaan steunen met een financiële bijdrage en inmiddels hebben zich al veel mensen in Nederland hierbij aangesloten. Sommige doneren een maandelijks bedrag (vanaf 5 euro), anderen doneren eenmalig een bedrag.

 

Dit mooie initiatief van Erna is de Bracco Italiano Club in Nederland niet ontgaan en het bestuur heeft daarom unaniem besloten om dit jaar 1 euro per betalend lid te doneren aan dit prachtige initiatief.

Wil je dit initiatief steunen, dan kun je de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue” liken & delen. Maar natuurlijk zou het nog mooier zijn om ook een donatie te doen, maandelijks of eenmalig. In dat geval kun je contact opnemen met Erna Meijer, via email iltrotto@braccoitaliano.nl; zij zal je vragen beantwoorden en je verder op weg helpen.

 

Namens de Bracco Italiano Club danken wij je voor je steun.

De nieuwe Il Trotto is weer onderweg naar de leden. De Jeugd wereldkampioen Savio van Sonja Weber is tevens de winnaar van de fotowedstrijd. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

trotto3 2018 600px

20130421 wandeling

Op zondag 23 september organiseert de BIC de Herfstwandeling.

Dit keer gaan we wandelen in losloopgebied Herperduin.

We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Kriekeput,
Schaijkseweg 3a
5373KL Herpen

 

 

familiedag1

Zondag 18 november organiseert de Bracco Italiano club de jaarlijkse Familiedag. Eerst gaan we wandelen en daarna volgt een gezellige BBQ.

We verzamelen op de parkeerplaats om 11.00 uur.

Locatie

Pannenkoekhuis De Steengroeve,
Industriestraat 24
4861PR Chaam

familiedag2

familiedag3

familiedag4

IMGP5681

De zomervakantie is weer bijna voorbij, en we hopen dat jullie mooie foto’s hebben kunnen maken van jullie bracco. Stuur je mooiste foto('s) dan in voor de fotowedstrijd van de Bracco Italiano Club. Het thema van deze keer is WATERSPORT. De foto van de winnaar komt voor de voorkant van ons clubblad Il Trotto, dat begin september zal verschijnen; daarnaast krijgt de winnaar een vleespakket voor je hond, beschikbaar gesteld door Animal Foood Express. Denk wel evan aan de resolutie van de foto die je gaat inzenden, die moet minimaal 1770 x 2490 pixels zijn.

Stuur je foto('s) graag zo snel mogelijk, doch uiterlijk donderdag 23 augustus in naar iltrotto@braccoitaliano.nl, en ding dan mee naar de eeuwige roem !

IMG 1472

Op 8 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Heidewachtel liefhebbers weer een Standaard Jachthonden Proef bij de Crobse Waard in Haaften. De Bracco Italiano Club sluit weer aan bij deze wedstrijd.

Inschrijvan kan tot 12 augustus via de website van ORWEJA. Alleen Heidewachtels en Bracci kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Op de foto de deelnemers van een vorige keer.

 

IMG 1217

Helaas door onvoorziene omstandigheden (staking op het vliegveld) is onze keurmeester mevrouw G. Pedersen niet in staat om ons ras te keuren op de KCM morgen op het Italie Event. Zij vind dat zeer spijtig en was heel graag gekomen.

Wij zijn daardoor genoodzaakt geweest om van keurmeester te wisselen. Gelukkig is mevrouw L. Reeskamp-Blok bereid om morgen ons ras te keuren.

fotowedstrijd 12 2017

De winnares van de fotowedstrijd is bekend. Wij feliciteren Nicole Suijker van harte als winnares van de BIC fotowedstrijd met als thema "Mijn trouwe vriend(in)".

dog error

In Trotto 1-2018 is onbedoeld een fout geslopen op pagina 13.

De correcte naam van de keurmeester is mevrouw G. Finnich Pedersen.

Verderop staat "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 20 mei 2017 ...".
Dat moet zijn: "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 2 juni 2018 ...".

En verderop:

"... onder vermelding van 'KCM 2016' ...".
Dat moet zijn: "... onder vermelding van 'KCM 2018' ...".

Onze excuses voor de onduidelijkheid.

Gitte Finnich Pedersen

De clubmatch van de Bracco Italiano Club Nederland zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 2 juni en wederom bij slot Haarzuilen waar dan ook het Italie Event wordt gehouden.

Wij zijn trots om de keurmeester van deze editie aan je voor te stellen: mevrouw Gitte Finnich Pedersen uit Denemarken.

Samen met haar man is zij eigenaar van de zeer succesvolle Bracco Italiano kennel "Olympos". Hun meest succesvolle hond was ongetwijfeld "Olypos Felice Anno Nuovo", zeer bekend voor de mensen die al wat langer met de bracco bekend zijn.

Mevrouw Pedersen is FCI keurmeester van de groepen 4,6,7 en 8 en zeer ervaren met de Bracco Italiano.

Houd de datum van 2 juni dus vrij voor de KCM 2018!

VeldwerkInstructie20170211

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert de BIC, samen met de NGMV, een veldwerkinstructiedag voor gevorderde voorjagers. We zijn blij dat Sjaak Bolle (officieel keurmeester van veldwerk) bereid is om deze instructie te geven.

De instructiedag zal plaats vinden in de velden op Goeree Overflakkee of op Schouwen Duiveland. Adres van samenkomst en gegevens voor de betaling worden bij bevestiging van deelname doorgegeven.

De kosten voor deze veldwerkinstructiedag zijn:

  • Leden NGMV/BIC: € 30,00
  • Niet-leden: € 35,00

Dit is exclusief lunch.

Leden van de twee organiserende verenigingen hebben voorrang en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Eén hond per deelnemer.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

De winnaar van de herfst fotowedstrijd is bekend! Wij feliciteren Madelèine Aerts van harte als winnares van de BIC fotowedstrijd met als thema "Herfst".

herfst fotowedstrijd

winterwandeling

Op zondag 7 januari 2018 gaan we weer wandelen. De nieuwjaarswandeling is een mooie gelegenheid om alle lekkernijen van de feestdagen er af te wandelen.
De locatie is De Hoornboegseheide in Hilversum. We verzamelen om 10.45 uur op de parkeerplaats bij het Vliegveld Hilversum, Noodweg 49 te Hilversum. Vertrek is om 11.00 uur. De honden mogen hier los lopen.

De wandeling eindigt weer op de parkeerplaats van het vliegveld. Wie wil kan gezellig nakletsen met een hapje en wat drank (eigen rekening) bij het nabijgelegen pannenkoekenhuis: Restaurant de Rading, Utrechtseweg 140, 1213 TZ Hilversum

We hopen eenieder te mogen verwelkomen!

Trofee Pieter Rooijakkers

De eerste Trofee Pieter Rooijakkers is vandaag gewonnen door Brego van Detlev van Valen. Hij scoorde een eerste Uitmuntend. Met lovende woorden van de heer Pieter Rooijakkers die de Trofee zelf uitreikte, nam Detlev deze trots in ontvangst.

Een bijzondere dag, gefeliciteerd aan alle winnaars en bedankt organisatie en Orweja voor alle inspanningen.

 

winnaar zomerfotowedstrijd fb

De winnaar van de zomer fotowedstrijd is bekend! Wij feliciteren Saskia en Arnoud van Roosmalen van harte als winnaar van de BIC fotowedstrijd met als thema “Vakantie”.

kerkwerve2017

Afgelopen zaterdag 16 september heeft de BIC voor het eerst een Jeugd veldwerkwedstrijd B/C mogen organiseren in de velden van de Jachtcombinatie Kerkwerve en van de Familie P.J. Hanse. We werden verwelkomt op de Recreatieboerderij Van Langeraad in een houten hut met een vuur in het midden, wat gezien het regenachtige weer geen overbodige luxe was.

Na de bekende openingswoorden en het praatje van de Keurmeester Cor Woets gingen we onder begeleiding van Gerrit van Alphen naar de velden. Het was duidelijk dat Gerrit deze goed kende.

We hebben genoten van de mooie velden en het wild wat we zagen. Het resulteerde in de volgende kwalificaties:

1e U voor Ludine voorgejaagd door Bart van Heynsbergen

2e G voor Heidy voorgejaagd door Wim van den Dam

3e G voor Perdix voorgejaagd door Nelleke Visbeen

EV voor Loran voorgejaagd door Lia van Ballegooijen

 

Deel op sociale media: