Goed tehuis gezocht voor bijna blinde Bracco Italiano

Deze Bracco, Elba, is een heel fraaie en levenslustige hond, maar lijdt aan progressieve retina atrofie (PRA). Dat betekent dat de hond nu langzamerhand geheel blind gaat worden (en al grotendeels is). Er is geen genezing mogelijk. Elba is bijna 5 jaar oud.


Je zou zeggen, dat de eigenaar daar mee kan leven, maar dat lukt niet (meer). Door echtscheiding is de hond bij de eigenaresse terecht gekomen, die door drukke werkzaamheden de hond niet meer kan geven wat ze verdiend. Elba kan al niet meer loslopen en dagelijks moeten er dus lange wandelingen gemaakt worden. In huis redt Elba zich prima. Buiten moet ze echt begeleiding hebben.


De eigenaresse krijgt, ondanks de hulp van haar (uithuizige) kinderen het ‘aandachtsschema’ voor Elba niet meer rond. Ze vindt, hoe zeer ze het ook aan het hart gaat, dat Elba beter verdient.
Behalve dus de PRA is Elba goed gezond en levenslustig. Waar ze de omgeving kent, kan ze even los, maar de stootongelukjes nemen toe. Misschien is het mogelijk om met haar te gaan fietsen of te canicrossen in het bos. Zonder begeleiding is ze hopeloos en andere honden vinden haar vreemd en verstoten haar (al dan niet hardhandig).


Bent u de mens, die Elba een hondwaardig bestaan kunt geven? Neem dan contact op met herplaatsers@verenigingItaliaansestaandejachthonden.nl of met plaatser dezes, die zich zonder meer inzet voor deze hond, mail dan naar info@diregionemontagnosa.nl

Deel op sociale media: