Basis veldwerk test

20120709 IMG 0388

Met ingang van dit najaar zal er een Basis Veldwerk Test georganiseerd worden aan het begin van ieder veldwerkseizoen. Deze Basis Veldwerk Test (BVT) heeft als doel inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van de jonge staande hond. Het is geen instructiedag en ook geen wedstrijd, maar een test waarbij de aanleg wordt beoordeeld als voldoende of onvoldoende. Bij het met goed gevolg afleggen van de BVT, kan de staande hond met voorrang worden ingeschreven voor de jeugdveldwedstrijden.

Je kunt deelnemen met een in het NHSB ingeschreven staande hond vanaf de leeftijd van 9 maanden tot de hond maximaal de leeftijd van 24 maanden heeft bereikt. De honden worden altijd gekeurd door twee keurmeesters. Voor meer informatie over de BVT, kijk op www.orweja.nl.

In het komende najaar worden er een aantal georganiseerd, waaronder:

  • 26 augustus door de Continentale in Andelst. Hier is voor 25 honden plaats en zij worden gekeurd door de heren G.J. Scheffer en T. Slager.
  • 2 september door de Nederlandse Vereniging Langhaar te Abbenes, keurmeesters zijn nog niet bekend.

Wil jij je inschrijven voor een van beide tests, dat kan dat vanaf 1 augustus 2017 19.00 uur als je een profiel hebt op my.orweja.nl en kijk dan bij Basis Veldwerk Test.

Deel op sociale media: